Alegerea mobilierului, cea mai dificile parte din decorarea casei

Alegerea mobilierului, cea mai dificile parte din decorarea casei

In decorarea casei cea mai dificila parte pare a fi alegerea mobilierului. Pentru ca iti doresti sa fie moderna, dar in acelasi timp sa te bucuri de eficienta si sa nu incarci spatiul inutil, face din acest proces de alegere unul dificil.

Din fericire piata aceasta este una in plin avant, iar producatorii se intrec in a crea diferite piese de mobilier care sa corespunda stilurilor actuale. Poti sa alegi mobila bucatarie sau mobila living in diferite nuante si din diferite materiale.

Cum sa alegi mobila pentru bucatarie?

Atunci cand iti amenajezi bucataria te gandesti prima data la utilitate si la cat de mult o vei folosi pentru a gati. Este foarte important sa fie usor de curatat, astfel ca in bucatarie se vor forma aburi des si usile dulapurilor pot fi afetate de acest lucru. De asemenea, depunerile de grasime pot fi greu de curatat si imediat se pot observa pete pe suprafata mobilierului.

Daca, insa, alegi o mobila din materiale de calitate aceasta va rezista mult in timp si va arata foarte bine, fiind usor de curatat cu produse accesibile oricui. In afara de asta, mobila de bucatarie trebuie sa fie si incapatoare.

Sa fie suficienta pentru a-ti depozita toate aparatele si toate vasele pe care le ai. Alege un mobilier in culori vesele sau opteaza pentru o mobila alba sau crem, care va pune in evidenta gresia si faianta.

Cum sa alegi mobila pentru living?

Livingul este gandit ca un spatiu de relaxare, de socializare si de intalnire cu familia si prietenii. Mobila sufragerie nu trebuie sa fie una foarte incarcata si nici nu necesita spatii foarte multe de depozitare. De aceea, in ultimii ani mobila de living s-a redus ca dimensiuni, fiind pus accentul mai mult pe aspect.

Astfel ca poti avea un corp mic sub televizorul suspendat, sau poti incadra televizorul cumva cu niste corpuri de mobilier discrete care se vor incadra perfect in decor. O masuta de cafea interesanta poate fi obiectul central in decorarea acestui spatiu, utila si frumoasa in acelasi timp.

Cum sa alegi mobila pentru dormitor?

In dormitor vei avea nevoie probabil de niste dulapuri in care sa iti depoziteti hainele, iar faptul ca se poarta foarte mult dressingul, probail cel mai indicat este sa alegi acest gen de dulapuri, care se vor incadra perfect in decor si care vor fi foarte incapatoare.

Mobila dormitor nu trebuie sa fie deschisa pentru ca nu o vei folosi pentru a aseza diferite obiecte pe ea, ci pentru a-ti depozita lucrurile. O comoda pentru televizor si doua noptiere reprezinta tot ceea ce vei avea nevoie pe langa acest dulap dressing.

Daca ai posibilitatea si dispui de spatiul necesar se poate realiza un dressing de tipul walk in, care este mult mai usor de folosit si care nu va ocupa din spatiul dormitorului, acesta fiind de obicei o incapere adiacenta.

Pe langa aceste incaperi din casa ta trebuie sa stii ca ai nevoie de anumite piese de mobilier pe hol si in baie. In aceste locuri sunt suficiente niste dulapuri pentru depozitat anumite lucruri marunte.