Canapele pentru living, trenduri si criterii de selectie

Canapele pentru living, trenduri si criterii de selectie

Canapeaua reprezinta punctul central al livingului si de aceea ea trebuie aleasa astfel incat sa fie in armonie cu intregul design al locuintei tale.

Pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita, in acest articol iti prezentam trenduri si criterii de selectie pentru canapelele pentru living.
 
Trenduri

Canapelele fara picioare – moderne si practice

Daca ai un living de dimensiuni mari, o canapea fara picioare va conferi intregului spatiu un aspect confortabil, aerisit.
Moderna si practica, canapeaua fara picioare impiedica praful si murdaria sa se depuna pe podea si face ca livingul tau sa arate bine in orice moment.
 

Pielea si catifeaua raman in tendinte

O canapea din piele se potriveste intr-un living decorat atat in stil elegant ori modern, cat si intr-un spatiu de inspiratie vintage.
Canapelele pentru living din piele sunt usor de intretinut si, in plus, nu lasa praful sa te supere.
 
Cu o textura inconfundabila, placuta la atingere si rezistenta la uzura, catifeaua este recomandata pentru livingurile spatioase, decorate in stil elegant, rafinat.

Canapelele din catifea sunt disponibile intr-o gama variata de design-uri, modele si culori, ele imbinandu-se armonios atat cu decorurile in culori deschise, cat si cu cele in nuante inchise.

Culorile inspirate din natura fac diferenta

In 2022, canapelele la moda sunt cele in culori inspirate de natura. Galbenul auriu, albul cremos si rosul teracota sunt in trend si se pot combina cu decoratiuni si accesorii in culori calde pentru a transforma livingul intr-un spatiu relaxant si confortabil.
 
Coltarele sunt „la putere”

Cele mai apreciate canapele pentru living anul acesta sunt coltarele.

Coltarul fix este perfect pentru relaxarea cu o carte interesanta sau cu un film, mai ales daca nu ai nevoie sa il transformi in spatiu de dormit.
 
Daca ai o familie numeroasa sau gazduiesti musafiri peste noapte, coltarele extensibile sunt alegerea potrivita pentru ca iti ofera un spatiu suplimentar pentru odihna. Unele modele sunt prevazute cu spatii de depozitare in care poti pastra lenjeriile de pat si pijamalele.
 

Cum alegi canapeaua potrivita pentru sufrageria ta?

Ia in considerare stilul tau de viata

Daca locuiesti singur, iti recomandam o canapea fixa, cu design clasic. Daca familia ta include copii mici si animale de companie, e important sa alegi o canapea cu tapiterie rezistenta la uzura.

Alege dimensiunea in functie de spatiul de care dispui

Un living generos poate gazdui cu succes o canapea extensibila, in timp ce pentru o sufragerie mai mica este recomandat un coltar care creeaza senzatia unui spatiu mai generos.
 

Salteaua potrivita este esentiala

Gradul de confort oferit de canapea este influentat de saltea, de aceea este important sa o alegi pe cea potrivita. Saltelele produse din spuma, prevazute cu o functie de memorie, se „muleaza” pe forma corpului tau, oferindu-ti momente placute de destindere.

Saltelele cu arcuri sunt recomandate mai ales daca alegi o canapea extensibila, ele fiind durabile in timp si rezistente la utilizari repetate.
 
Mai mult decat un element de mobilier, canapeaua din sufragerie reprezinta un punct important de socializare cu familia si prietenii, de relaxare si odihna.

La cel mai mare magazin de canapele din Baia Mare gasesti modele si design-uri variate de canapele practice si estetice, care satisfac si cele mai exigente cerinte si care iti inspira o stare de bine.