Cum iti poti alege rapid fotoliul ideal?

Cum iti poti alege rapid fotoliul ideal?

Poate fi un fotoliu puf sau mai rigid; sa ai una, doua sau trei bucati; monopolizati intreaga latime a unui perete sau dati personalitate unui colt si este chiar posibil ca acesta sa aduca in prezent un stil vechi sau sa va permita sa vedeti tendintele moderne.

Un fotoliu contine in sine multe optiuni si chiar actiuni. Fotoliul pentru tine sau fotoliul pentru clientul in asteptare?

Nu este acelasi lucru sa alegi unul care sa foloseasca unui client sau unul care serveste pentru a te relaxa acasa, dupa o zi lunga. Chiar si decorarea locului va oferi, de asemenea, date care ne ghideaza sa alegem pe cel potrivit.

Pentru toate acestea, alegerea unui fotoliu puf potrivit este o sarcina care necesita sa ai simturile in alerta. Primul pas este sa definim pentru ce ne dorim in ceea ce priveste fotoliul, daca va fi pentru unliving, pentru un birou, daca va sta langa un perete sau in mijlocul camerei.

Desigur, dimensiunea va depinde de locul disponibil. Apoi, trebuie sa vedeti in ce context va straluci. In acest sens, poate fi in conformitate cu decorarea sau poate fi o bucata de contrast, o tendinta care domneste in prezent.

Cu aceste date este deja posibil sa se defineasca detalii precum tipul de tapiterie, stilul mobilierului, culoarea si multe altele. Poti chiar sa aflii cum sa faci un fotoliu de puf.

Fotoliul clasic

Desi pana de curand se credea ca un fotoliu in stil clasic nu poate sa stea intr-un mediu modern, avangarda in designul interior a inceput sa demoleze acest mit. Cum sa unim ambii curenti?

Poti, de exemplu, sa lustruiesti structura scaunului pentru a-i oferi un finisaj mai usor sau pentru a utiliza un gen izbitor si contemporan. Poti cumpara si un fotoliu puf king size care sa umple camera.

In ceea ce priveste confortul, acest lucru va depinde de functia fotoliului. Cele pufoase sunt ideale pentru a sta intins sau culcat, pentru vizionarea unui film si odihna.

Pe de alta parte, cele mai ferme si plate sunt optime pentru discutii la cafea, pentru citit intr-o pozitie buna a corpului si chiar pentru intalnirile de lucru.

Cei care se bucura de o carte buna la fereastra pot opta pentru un fotoliu vechi, deoarece acestea sunt de obicei mai grele si mai profunde, fortandu-i sa-si pastreze spatele intr-o pozitie corecta.

Un detaliu de observat este ca atunci cand stai mult timp soldul trebuie sa fie la inaltimea genunchilor, iar picioarele ar trebui sa fie intr-o pozitie de relaxare pe podea.

Ultimul punct de luat in considerare este bugetul. Daca ai putini bani disponibili, piata ofera oferte foarte bune de folosit care, cu putina creativitate si munca, pot fi reciclate obtinand rezultate minunate.

Avantajul acestei ultime optiuni este ca vom realiza o piesa complet personalizata.

Fotoliul si relaxarea de zi cu zi

Atunci cand cumparam un fotoliu de relaxare ne uitam la o multitudine de detalii, de la design la pret, la culoarea sau dimensiunea sa, dar atentie, trebuie sa tinem cont de un detaliu foarte important: catre cine este directionata achizitia noastra.

Uneori te vei simti mai bine intr-un fotoliu puf blana in timp ce alteori vei alege o varianta mai dura. Este clar ca tuturor le place sa se aseze intr-un fotoliu confortabil si moale de relaxare, dar acest tip de mobilier poate fi deosebit de benefic pentru batranii casei.

Si, atunci cand intram in asa-numita varsta a treia, corpul nostru devine mai fragil, muschii si articulatiile noastre devin mai fragile in fata oricarui agent extern, lovitura sau postura proasta si, prin urmare, la fel cum trebuie sa schimbam salteaua sau sa nu ne fortam corpul in exces atunci cand indeplinim sarcinile zilnice ale casei, de asemenea, trebuie sa ne asezam pentru a ne bucura de timpul nostru in fotolii confortabile pentru relaxare.