Cum poti sa iti infrumusetezi casa cu ajutorul unei oglinzi

Cum poti sa iti infrumusetezi casa cu ajutorul unei oglinzi

A face ca o camera sa para mai mare sau a obtine o mai mare profunzime sau mai multa lumina pot fi unele dintre obiectivele atunci cand se decoreaza cu oglinzi.

Dar este de asemenea important de retinut ca o oglinda poate avea efectul opus, facand camera sa para mai mica, mai putin spatioasa sau mai intunecata.

Din acest motiv, este important sa stii cum sa decorezi cu oglinzi si cum sa le plasezi, pentru a profita la maximum de spatiu.

Vrei sa stii unde sa o plasezi astfel incat sa arate bine? Ce aspecte ar trebui sa iei in considerare atunci cand folosesti oglinzi decorative?

In acest articol iti aratam cum poti sa iti infrumusetezi casa cu ajutorul unei oglinzi.

Adu lumina in casa

Lumina este pretioasa. Ea sustine viata si denota caldura, de aceea, o apreciem atat de mult cand ne inunda casele, pe timpul zilei.

Oglinzile au potentialul de a lumina o camera intunecata. De exemplu, poti sa asezi o oglinda de marimi direct proportionale cu fereastra in bataia razelor pentru a creste gradul de luminozitate al camerei.

Aceasta este o tehnica pe care designerii o folosesc adesea in bai, acolo unde lumina naturala intra timid din cauza dimensiunilor reduse ale ferestrelor.

Accentueaza cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile pot avea un rol pe care, poate, nu l-ai luat in considerare: acela de accentuare.

Poti sa asezi o oglinda de perete intr-o zona centrala a livingului.

Amplaseaza o oglinda de dimensiuni mari sau cateva de dimensiuni mai mici si efectul nu va trece neobservat.

Foloseste-ti la maxim zona de ingrijire

Fiecare femeie are zona ei preferata de ingrijire.

Indiferent daca este in baie sau intr-un loc separat din dormitor sau din apropierea acestuia, exista oglinzi moderne pe care se poate baza, atunci cand se machiaza, se coafeaza sau se pregateste pentru o zi de birou.

Integreaza in casa ta o astfel de oglinda pentru ca o zona bine delimitata de ingrijire si rasfat inseamna o casa mai ordonata si atent gandita.

Creeaza impresia de spatiu marit

Le vezi peste tot. Oglinzile sunt in institutii, in hoteluri, in palatele regale si muzee.

Ele au fost folosite de oameni de secole, pentru a crea impresia de spatiu marit. De ce sa nu te bucuri de acelasi efect, chiar in casa ta?

Un exemplu elocvent este cel al unei oglinzi de podea pe care sa o amplasezi intr-un colt al livingului.

Dintr-o data, coltul nu va mai parea ca o constrangere, ci un spatiu care reflecta lumina si influenteaza umbrele.

De asemenea, in loc de tablouri, poti folosi oglinzi pe peretele gol, cel unde se afla, de obicei, canapeaua.

Contureaza o baie moderna

Oglinzile pot schimba complet stilul unei bai.

Baile mici pot parea mult mai mari, iar o camera simpla poate fi transformata intr-o baie moderna si eleganta cu oglinzile decorative potrivite.

Aceasta trebuie sa fie practica si sa faciliteze sarcinile zilnice, cum ar fi aplicarea machiajului, barbieritul sau pieptanatul.

De obicei, este o oglinda mare dreptunghiulara deasupra chiuvetei, desi optiunile de decorare sunt foarte diverse in ceea ce priveste stilurile, ceea ce iti permite sa dai oglinzii din baie o nota diferita.

Dupa cum ai vazut, decorarea casei tale cu oglinzi este o idee excelenta.

Dar trebuie sa fii foarte atent la locul in care alegi sa le plasezi, deoarece o plasare gresita poate avea ca rezultat efectul opus celui pe care il cautai.