Cum pregatesti o camera de oaspeti confortabila

Cum pregatesti o camera de oaspeti confortabila

Vizitele pot fi planificate inainte sau pot fi inopinate. Secretul pentru a nu fi prinsi cu garda jos este sa planificam din timp cum si in ce spatiu al casei vom gazdui oaspetii.

Camerele de oaspeti sunt spatii delicate interactiunii. In general, nu toti avem o camera suplimentara special dedicata acestui scop, asa ca idealul este sa cream un spatiu functional pentru viata noastra de zi cu zi, dar care sa se poata adapta perfect in momentul sosirii oaspetilor sau prietenilor unde acestia se pot simti in largul lor.

Am pregatit o serie de idei si sfaturi practice care va pot fi de mare folos, unde vom vedea ca alegerea multor elemente care vor alcatui camera, de la iluminat, pana la detalii precum mobilierul sau obiectele de decor, va influenta crearea acelui spatiu functional pentru noi si pentru oaspetii nostri.

Alege mobilier cu linii simple

Persoanele care vin la tine in vizita au nevoie de cateva articole utile si nu de piese de mobilier sofisticate. Opteaza pentru un pat de mijloc cu o saltea confortabila daca stii ca oaspetii tai vor dormi impreuna, sau instaleaza doua paturi twin care pot fi mutate cu usurinta, pentru toate situatiile.

Daca obisnuiesti sa folosesti respectiva camera pe post de birou, cel mai indicat ar fi sa amplasezi o canapea extensibila pe care sa o folosesti usor atunci cand ai musafiri.

Pune cel putin o noptiera unde vizitatorii sa aiba loc pentru incarcatorul telefonului, ceas, obiecte de ingrijire personala si diferite accesorii. Nu uita de spatiile de depozitare si instaleaza si un dulap incapator pentru oaspetii tai.

Monteaza corpuri de iluminat langa pat

In mod sigur tu iti cunosti fiecare colt al casei si ai putea merge in liniste pe intuneric fara sa iti fie teama ca o sa te lovesti de ceva. Acest lucru nu este valabil si pentru musafiri, de aceea le-ar fi de folos o lampa pe noptiera de langa pat. Poti instala becuri pe perete, in apropierea locului de dormit, astfel incat oaspetii sa stinga sau sa aprinda usor lumina atunci cand sunt deja in asternuturi.

Foloseste mai multe perne

Rasfata-ti oaspetii cu mai multe perne de diferite dimensiuni pe care sa le foloseasca atunci cand se relaxeaza sau se uita la televizor. Pernele pot juca si rol decorativ, infrumusetand atmosfera unei incaperi.

Adauga o patura suplimentara

Nu suntem toti la fel de rezistenti in fata frigului sau a caldurii. Cel mai probabil nu ti-ai dori ca oaspetii tai sa simta vreun disconfort din cauza temperaturilor din camera, asa ca asaza in dulap o patura in plus. In acest fel, te vei asigura ca nu ti se va reprosa nimic cu privire la conditiile oferite.

Amenajeaza un raft cu carti

Ia in calcul amplasarea unui raft unde sa asezi diferite carti, reviste sau ziare care ar putea sa le atraga atentia vizitatorilor. In acest fel vor avea la indemana un mijloc in plus de a-si petrece timpul daca se trezesc dimineata mult mai devreme decat ceilalti.

Pregateste papuci si halat pentru oaspeti

Impresioneaza-i pe toti cei care raman la tine peste noapte si pregateste-le in camera o pereche de papuci pufosi si un halat confortabil. De obicei, persoanele care pleaca in vizita nu isi pun in bagaje astfel de obiecte si vor fi surprinse de atentia pe care o acorzi detaliilor.

Asaza o oglinda in camera

Indiferent daca asezi oglinda pe perete, pe usa dulapului sau ca obiect de decor pe noptiera, este important ca aceasta sa existe in camera musafirilor. Astfel, acestia nu o sa intampine situatii neplacute in cazul in care care o persoana face dus la baie si cealalta vrea sa se machieze.

Adauga o vaza cu flori

Florile transmit o energie pozitiva si o primire calduroasa, asa ca ar fi frumos sa iti intampini musafirii cu un buchet deosebit.

Dar nu trebuie sa exageram cu dimensiunea vazei sau sa folosim flori cu un miros foarte puternic. Echilibrul dintre aceste elemente este esential pentru a avea o atmosfera placuta si relaxanta.
Poti intreba inainte daca unul din oaspeti este alergic, pentru a sti daca folosirea lor este sau nu o alegere potrivita.

Ca un ultim sfat, daca vrei sa ai certitudinea ca ai facut alegerea potrivita pentru toate elementele care se integreaza in acest spatiu, incearca sa petreci o noapte sau doua si experimenteaza senzatiile oferite.

Cu aceasta ocazie iti vei da seama daca totul este in perfecta armonie, iar oaspetii tai se vor simti la fel de bine ca si tine si in acest fel vor reveni cu placere in casa ta.