Cum sa creezi confort intr-o casa construita dupa propriul proiect

Cum sa creezi confort intr-o casa construita dupa propriul proiect

Preferinta pentru un stil de viata sanatos si un mediu prietenos cu mediul face ca alegerea unei case private in imediata vecinatate a mega-oraselor sa fie o prioritate astazi. Dar este destul de dificil sa nu faci o greseala si sa stabilesti corect locuinte potrivite pentru intreaga familie. Sarcina poate fi mult facilitata acordand atentie asezarilor moderne de case pe pamant. Achizitionand un proiect casa si demarand constructia, iti alegi traiul intr-un mediu social confortabil, cu infrastructura dezvoltata, cladiri civilizate si un nivel de trai foarte decent.

Infrastructura bine gandita a casei este o garantie a confortului

Pentru a organiza conditii confortabile de viata intr-o casa, este necesar sa se gandeasca in detaliu intreaga infrastructura, inclusiv comunicatii de inginerie fiabile si alte sisteme de sustinere a vietii. Amenajarea de inalta calitate a unei case private este imposibila fara amenajarea pe teren a:

sistemelor de alimentare cu energie;
instalatiilor sanitare, alimentare cu apa calda;
sistemelor de eliminare a apei, canalizare;
ventilatiei si alimentarii cu caldura;
sistemelor de securitate si alte servicii.

Este necesar sa te gandesti in primul rand la confort atunci cand alegi dintre modele de case cea care iti convine cel mai mult tie si familiei tale.

In faza de proiectare, se poate acorda mai multa atentie acestei probleme, tinand cont de nevoile prezente si viitoare, lasand spatiu pe planul de proprietate funciara pentru alte cladiri. De-a lungul timpului, pe langa spatiile de locuit, poate fi necesar sa construiesti un garaj, o sauna sau o sera. Daca dezvoltatorul doreste, este posibila cresterea semnificativa a eficientei si, in consecinta, a confortului casei prin instalarea de sisteme de service autonome.

De exemplu, alimentarea cu apa a unei case private este posibila prin amenajarea propriei surse de apa din fantani si rezervoare din apropiere. Tehnologiile moderne permit montarea tuturor comunicatiilor tehnice intr-un mod individual. Este rational sa existe o sursa de rezerva de energie electrica sub forma unui generator intr-o casa privata in cazul unui accident sau al unei pene de curent. Costul si intretinerea tuturor sistemelor de uz casnic la domiciliu este redus semnificativ atunci cand se utilizeaza comunicatiile centralizate ale asezarii cabanei.

Furnizarea de caldura a propriei case
Casele private elaborate dupa proiecte case moderne, pot oferi conditii confortabile de viata pe tot parcursul anului daca exista un sistem de alimentare cu caldura, si anume incalzire si apa calda. Tipul de alimentare cu caldura depinde direct de sursa de caldura si de disponibilitatea unui sistem centralizat. Sunt adesea folosite cazane autonome cu utilizare individuala. In faza de proiectare a unei case private, se calculeaza parametrii sistemului de incalzire, constand din urmatoarele parti:

Se determina pierderile de caldura estimate;
Alegerea elementelor de incalzire;
Alegerea modelului cazanului;
Sistem de securitate si control.

Determinarea factorilor de mai sus necesita participarea profesionistilor, deoarece chiar si inconsecventele minore in caracteristicile elementelor pot duce la esecul intregului sistem. Incalzirea unei case private joaca un rol major in asigurarea confortului de locuit. Astazi au fost dezvoltate multe sisteme de incalzire inovatoare cu un nivel optim de consum de energie. 

Alimentare cu apa intr-o casa privata

In acest caz, sunt posibile atat tipurile centralizate, cat si cele autonome de alimentare cu apa. Avantajul sistemelor autonome de alimentare cu apa este absenta intreruperilor si opririlor. Utilizarea puturilor de pana la 30 de metri adancime pentru alimentarea cu apa nu necesita coordonare cu autoritatile de autorizare si ofera apa practic gratuita.

Pentru a furniza apa calda intr-o casa privata, este recomandabil sa se instaleze cazane de incalzire sau sisteme similare. De asemenea, sistemul de canalizare necesita o atentie deosebita. Se folosesc puturi de filtrare, fose septice sau gropi traditionale de canalizare, urmate de curatarea cu masina de canalizare.

Astfel, confortul casei este garantat de prezenta sistemelor centralizate de alimentare cu energie, alimentare cu apa, canalizare si, in unele cazuri, incalzire centralizata. Viata cu un grad ridicat de confort in limitele zonei rurale este asigurata si de prezenta iluminatului stradal, intretinere, comunicatii, drumuri, zone pentru copii si sport, precum si eliminarea deseurilor menajere si amenajarea teritoriului.