Mobilierul vechi: de la gunoi la o noua viata

Mobilierul vechi: de la gunoi la o noua viata

Dupa cum bine stiti, depozitarea mobilei vechi in locuri precum: spatele blocului, ghena, fata casei sau strada aferenta locuintei este strict interzisa.

De indata ce faceti acest lucru, iar politia se sesizeaza, riscati sa fiti amendati cu sume cuprinse intre 3.000-6.000 lei pe care le puteti folosi pe u totul alte lucruri. In urmatoarele randuri va vom prezenta cum puteti sa evitati aceste situatii.

RECONDITIONARE

Anumite produse de mobilier pot fi din materiale care cu trecerea timpului vor deveni din ce in ce mai valoroase, asadar in loc de a „scapa” de ele, acestea pot fi reparate sau reconditionate.

Mobilierul din lemn masiv, spre exemplu, poate fi reinnoit cu ajutorul unei simple lacuiri, in cazul in care luciul si-a pierdut din stralucire.

De asemenea, produsele din pal sau MDF pot fi revopsite. Recomandam sa apelati cu incredere la firmele de reconditionare a mobilei, inainte de orice decizie.

REUTILIZAREA

Te-ai gandit vreodata cum ai putea transforma o piesa veche de mobilier in ceva util pentru tine? Un dulap de haine pe care il poti transforma intr-un coffee bar sau o comoda veche intr-o insula de bucatarie sunt doar cateva idei de cum poti schimba mobila veche intr-un produs util locuintei tale.

Daca iti este greu sa te desparti de un anumit obiect de mobilier, cu siguranta putina imaginatie va fi suficienta pentru a il putea salva.

RECICLAREA

Avand in vedere faptul ca mobila veche nu poate fi lasata nicaieri de izbeliste, nu poate fi de fapt aruncata, ci doar reciclata. Exista mai multe modalitati de a face acest lucru.

Un prim pas ar fi sa apelezi la magazine care folosesc programul „Rabla pentru mobilier”. Anumite magazine ofera vouchere de discount pentru mobilierul uzat, cu ajutorul carora iti poti achizitiona mobila noua, la preturi mai mici. Nu uita acest aspect inainte de a cumpara mobila noua sau de a o arunca pe cea veche.

COLECTARE MOBILA VECHE

Serviciile de debarasare mobila sunt cele mai cautate in momentul in care mobilierul nu mai poate avea nicio salvare. Puteti apela la firmele de colectare mobila atat online, cu ajutorul unei cereri in care mentionati ce aveti de debarasat, sau telefonic direct cu acestea.

In functie de locatia in care va aflati, etajul locuintei, greutatea mobilei si distanta parcursa de echipa de relocare, vei primi o oferta compatibila cu cerintele si nevoie tale.

Aceasta modalitate de a scapa de mobila se numeste tot reciclare, caci dupa colectare, in general firmele vor repune in circuit mobila sau vor fi predate unor operatori certificati in reciclare.

Nu aruncati mobilierul pe strada – exista solutii mai bune si mai responsabile. Exista mai multe modalitati de a evita sa arunci mobilierul vechi in locuri interzise, cum ar fi reconditionarea, reutilizarea si reciclarea. Inainte de a lasa mobilierul sa devina un gunoi, ar trebui sa luati in considerare optiunile disponibile, cum ar fi programul „Rabla pentru mobilier”, care ofera vouchere de discount pentru mobilierul uzat, sau serviciile de colectare mobila.